Søk i arkivet

Båtfolk

Sirkus på jordomseiling

 Zirk Mir er navnet på en gruppe på fem unge menn som har kommet sammen for å realisere drømmen om å kombinere sirkusyrket med jordomseiling.

Uklart om service-ansvar etter konkurs

(Oppdatert 22.01) I ly av Nelson Marines konkurs hersker det uklarhet rundt hvem som tar ansvaret for servicen på Hanse-båter som er kjøpt før april 2009.

16-åring rundt Kapp Horn

Jessica Watson ønsker å bli verdens yngste jordomseiler. Se video hilsen fra Kapp Horn.

Torsken på museum

Torsken har spilt en viktig rolle i Norge gjennom hele vår historie. Nå er den blitt hedret med en egen utstilling på Norsk Maritimt Museum i Oslo.

Hva blir viktig i 2010?

Norsk seilsport står foran mange uløste oppgaver. Hvilke mener du er viktigst i 2010?

Seillykke i julegave

Julegaven fra Tor Inge og Trude Betten til familien ble i år altfor stor til å kunne legges under treet.

Desember ble en toppmåned på nettet

Desember ble en av årets beste måneder for seilas.no og det er tydelig at leserne har benyttet fridagene i julehelgen til å lese de mange sakene på nettet

Røkke på topp i 2009

Oppslagene om Kjell Inge Røkkes nye megayacht var de mest leste på seilas.no i 2009. Hans 217 fots seilbåt med 86 meter høy mast vakte lesernes interresse, selv om vi trolig aldri får se båten her.

Tommy Bergman seiler Drake

Askermannen Pål Gabrielsen har kjøpt Odd Roar Lofterøds nyeste Drake. Med seg på laget får han Tommy Bergman som skal holde i pinnen

Stemningsbilder fra Kihlborg

Vår svenske fotografkollega Oskar Kihlborg har tillatt oss å publisere disse stemningsbildene nå når det stunder mot jul

Aksel Magdahl kåret til Årets North Sailor 2009

Etter innsatsen i Volvo Ocean Race der hans veivalg var avgjørende for at Ericsson 3 tok seiren på regattaens lengste etappe, fra Qingdao til Rio, gjorde at han var et opplagt valg da North Sails skulle kåre årets seiler. Les svenske Blurs intervju med vinneren her.

Jimmy Cornell til Norge

Alubat-importøren Lange Maritime hentet opp konstruktøren Marc Lombard til sin Scandinavian Alubat Week tidligere i år. Til neste år kommer Jimmy Cornell

Praktiserer kokekunsten til sjøs

På Groupama III går man ikke av veien for å servere gourmetmat til frivakta. Med et minimum av franskkunnskaper kan du selv bli gourmetkokk ved å følge denne «instruksjonsfilmen»

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen