Søk i arkivet

Båtfolk

Tvedestrand - bokbyen

Før var byen kjent for sitt jernverk. I dag er det bøkene som er Tvedestrands varemerke.

Staale Jordan eneste norske i soloseilas

Som eneste nordmann skal Staale Jordan delta i soloregattaen "Les Sables – Les Azores – Les Sables" som går fra Les Sables d'Olonne i vest-Frankrike til Horta på Asorene og tilbake.

Innsamling ga 25.000 kroner

Innsamlingsaksjonen i Seilas til Mariann Palmborg på Bequia har innbragt 25.000 kroner, og pengene ble overlevert i går.

Seilerlegenden Einar W. Sissener er død

Årets Færderseilas ble dermed den siste for forretningsmannen og seilentusiasten, som i lengre tid har hatt slitt med redusert helse.

Øystein Dønne og «Valkyrien» skiller lag

Dønne har seilt over halve jorda i en 22-fots Leisure. Nå er båten solgt og jordomseileren forsetter turen på landeveien.

Nye folk til Alizé

Arme Riddere AS har kjøpt opp 30 prosent av Alizé Yachts AS, og selskape satser nå på spisskompetanse.

NRK etterlyser levende bilder av Per Tangvald

Har du møtt Per Tangvald og latt kameraet filme det hele? NRK ønsker levende bilder av havseileren som hatet motor i seilbåter.

Guttormsen ny generalsekretær i Seilforbundet

Ved ansettelsen av nåværende sportssjef Espen Guttormsen som generalsekretær har Norges Seilforbund sikret seg en kompetent administrativ leder. Samtidig har man ansatt ny utviklingskonsulent

Ny bok: Steven Callahan: Overlevde

Det er mange dramatiske fortellinger om forlis og sjøfolks kamp for å overleve på flåter eller i livbåter. Men få har klart seg 76 døgn på en liten fem fots gummiflåte i Atlanteren. Steven Callahan overlevde og er blitt verdenskjent for sin bok om dette.

Ny generalsekretær til Seilforbundet

NSF besluttet på styremøte igår hvem som blir forbundets nye generalsekretær, men før visse formaliteter er på plass vil man ikke går ut med navnet på personen.

Stjernetreff blant gamle snipeseilere på Vestfjorden

Snipeklubben fyller i år 70 år og mange av de gamle stjernene i klassen var igår samlet på Snipenes hovedbase på Østlandet, Vestfjorden Seilforening på Snarøya. Det ble et hyggelig gjensyn med mange av norsk seilsports fordums storheter

Judel trekker seg fra Judel/Vrolijk designfirma

Fitje Judel som i år fyller 60 år har besluttet seg for å legge inn årene. Dermed forsvinner en av nøkkelpersonene i et av de mest vellykte designfirmaene i seilbåtbransjen.

Kronprinsen æresmedlem i KNS

Kronprins Haakon ble i dag utnevnt til æresmedlem i Kongelig Norsk Seilforening (KNS).

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen