Søk i arkivet

Båtfolk

Krever dødsstraff for «Quest»-piratene

Rettsaken mot tre somaliske pirater som er tiltalt for å ha myrdet fire amerikanske seilere på yachten «Quest» har nå startet i delstaten Virginia.

Fagpressepris til Havna

Nettstedet Havna.com fikk Fagpressens Markedspris for lanseringstoktet langs hele norskekysten med webkamera på båten.

Alternativ seiltur: På luftballonger gjennom Nordkalotten

Slovenske Igor Stropnik brukte ferien og 45 døgn på å seile fra Nordkapp til Stockholm i en 3,9 meter lang oppblåsbar katamaran.

Shetland Race: Blir det 20, Bjarne?

Bjarne Møster legger snart ut på sitt 19. Shetland Race. 75-åringen fra Morvik utenfor Bergen har vært med siden regattaen så dagens lys, og ser ingen grunn til å fire seilene så lenge helsen holder og skuta flyter.

Den siste viking

Birger Kullmann er den siste viking; den siste aktive av en lang rekke norske konstruktører som på ulikt vis har satt sitt ærerike preg på norsk og internasjonal seilsport.

På jakt etter Bendit-effekten

Bama-gruppens sponsoransvarlige, Odd-Bjørn Hjelmeset, jakter på Bendit-effekten når han skal bruke firmaets 50 millioner sponsorkroner. Effekten kan han finne både hos utøvere og i arrangementer.

Loïck Peyron - admiralen blant generalistene

– Jeg er generalist, sier Loïck Peyron, som ikke vil oppgi noen favorittbåt eller favorittdisiplin innenfor seilsporten. Admiralgeneralist, sier vi om mannen som behersker alt fra baneseilas i Moth på foiler til jorden rundt-seilas med maxi-trimaran.

Vårtreff hos Lunde båt

Bavariaklubben holdt i går vårtreff for sine medlemmer hos forhandler Lunde båt.

Vaktmester i eget liv

Det ville akkurat gå, hvis man bare skulle finne tid til å kjøpe det, avbetale det, oppbevare, vedlikeholde og reparere det alt sammen. Men man skal jo for helvete også ha tid til å bruke det!

Båt som bolig Familielykke på 7 x 2 meter

Bjørn Kenneth Muggerud bodde sammen med kjæresten Bernadeth og datteren Frida Louise i en Granada 24. Det gjorde de i tre år. Da de ble enda en til, flyttet de på land.

Kristian Ruth går sine egne veier: Går for gull i Rio

Kristian Ruth har valgt å gå sin egen vei til Rio, og i enden av veien er målet: Gull i Laser.

Norge rundt Del 1: Norge på langs 13 år etter

Er det skjedd store endringer langs kysten? Det lurte Norma (77) og Jon Erik Saugen (79) på da de seilte Norge på langs i 2012. Det samme hadde de gjort for 13 år siden. Oppdrett og velstand er stikkord for endringene de oppdaget.

Del 3 - Redningsskøytene er kronen på verket

Jeppe Jul Nielsen avslutter her historien om Colin Archer, og i denne delen handler det om båtene han er aller mest kjent for, redningsskøytene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen