Søk i arkivet

Spør ekspertene

Lurer du på noe som har med båt å gjøre? Vi har samlet et ekspertpanel som vil hjelpe deg med å få svar på båtrelaterte spørsmål du måtte ha.

Send inn spørsmålet ditt til en av ekspertene våre, og de vil svare deg så snart de har anledning. Ekspertene prøver å svare i løpet av en ukes tid, og de prioriterer spørsmål som kan angå flere. Vær nøye med å utdype spørsmålet slik at det blir mulig for dem som skal svare å sette seg inn inn i problemstillingen.

Vi kan ikke love at alle spørsmål blir besvart. For at vi skal ha mulighet til å hjelpe deg, er det viktig at spørsmålene stilles med de opplysningene som er nødvendige for at en fagperson skal kunne bidra. Vi fraskriver oss alt ansvar for problemer som eventuelt skulle oppstå som følge av råd som kommer frem på disse sidene.

Trykk «Spørsmål og svar» på hver enkelt kategori for å se hva ekspertene tidligere har besvart.

Spør Terje Wang om seiling

Terje Wang er dobbelt verdensmester i Yngling og europamester i Soling, og han har to VM-sølv i 11-meter. Terje er daglig leder av Gran Seil og er ekspert på seilkonstruksjon. Han kan svare på det meste når det gjelder regattatips, trimming av seil og rigg, og han gir også råd innen turseiling. Terje har selv flere års erfaring med famileseiling.

Til spørsmål og svar

Spør Christian Zaborowski om motor og båtkjøring

Christian Zaborowski er blant verdens fremste båtførere i Offshore Klasse 1. Han er til daglig mekaniker og altmulig-mann i familiebedriften som driver med verksted, lagring og bygging av båter.

Til spørsmål og svar

Spør Gunnar Neslein om elektronikk

Gunnar Neslein har jobbet med maritim elektronikk siden 1979, og han er nå hos Simrad & Navy Høvik på Blommenholm. Han innehar alle relevante kurs for sitt virke og er teknisk ansvarlig for alt i bedriften. Sin formelle utdannelse har han som radaringeniør fra Luftforsvaret.

Til spørsmål og svar

Spør Nils E. Tangedal om båtjuss

Gjennom tyve års praksis har advokat Nils E. Tangedal lang erfaring med båtjuss, i tillegg til stor båtinteresse. Med oppvekst i båtbransjen fra barnsben var det Tangedal som oppfant både ordet og fagområdet båtjuss. Under denne merkelappen publiseres det jevnlig nytt interessant materiale på bloggen «Båtjuss og båtliv». Tangedal er også advokat for Kongelig Norsk Båtforbund.

Til spørsmål og svar

Spør Tom Sollie om vedlikehold og praktiske tips

Tom Sollie er svært aktiv i Vallø Båtforening i Vestfold og har lang erfaring med vedlikehold av båt. Han har flere restaureringsprosjekter bak seg. Sollie har også bakgrunn som dieselmotormekaniker og innen elektro med instrumentering og strøm i båthavner. Tom Sollie er formann i Norges Fritdids- og Småfiskerforbund.

Til spørsmål og svar

Spør Finn Audun Bostad om navigasjon og sjømannskap

Finn Audun Bostad seilte i 2007/2008 til Karibia med familien sin. Han har en Forgus 44 som han bruker året rundt. Bostad startet sin jobbkarriere som flyver i SAS, men han har i de siste årene jobbet med båt, nå i Asker Båtservice. Finn Audun svarer på spørsmål innen navigasjon og sjømannskap.

Til spørsmål og svar
Tips

I tillegg til å spørre en av ekspertene våre, kan du spørre på facebooksiden vår og få hjelp fra andre båtfolk. Det er også mulig for lesere å komme med tilleggsopplysninger til svarene som ekspertene har bidratt med.

Gå til toppen