Søk i arkivet

Stavanger Seilforening

Foreningen om seg selv:

Stavanger Seilforening ble stiftet i 1906, og er således en av de eldste seilforeninger i landet. Foreningen har siden starten hatt egne lokaler og havneanlegg på Sølyst – et idyllisk sted, nærmest midt i Stavanger.

Jolleanleggene våre er noe av de flotteste i landet. Optimist-jollene våre er flittig i bruk i sesongen i forbindelse med Seilskolens opplæring i seiling for barn og unge. Allerede i 9-10-årsalderen rekrutteres fremtidens seilere i distriktet. Et aktivt Laser- jolle miljø er en naturlig oppfølger til Optimisten. For voksne er det to-mannsjollen Snipe som er attraktiv i regattasammenheng.

Bryggeanleggene i havnen på Sølyst har kapasitet til ca. 200 båter. Her finner du alle typer seilere. Regattaseilere og tur- og havseilere. Havneanlegget er konstant utsatt for slitasje fra vind og bølger og må derfor vedlikeholdes regelmessig. I tillegg til båtkran, medlemsverksted, tørkeloft og servicebrygge finner du Klubbhuset med trivelige medseilere klare for en kopp kaffe og en drøs.

Foreningen har to ansatte, daglig leder og drifts- og idretts medarbeider som begge har kontor i Skipperstuen. Åpningstider og kontaktdetaljer finner du på foreningens egen nettside.

Seilforeningens perle i Ryfylke heter Langøy. Her er det mange seilere som har lagt turen innom i løpet av de 90 årene hytten har vært i foreningens eie. Langøy ligger like ved Reilstad på Finnøy kun 11-12 nm fra Sølyst. Det tar ca. to timer å seile inn dit og som oftest er det kamp om å ta imot fortøyningen enten man kommer som ny eller gammel seiler her.

Gjennom alle årene har Stavanger Seilforening markert seg som et tyngdepunkt innen seilmiljøet – først og fremst i vår egen region, men også på landsbasis.

Foreningssider fra SEILmagasinet:

Under finner du Stavanger Seilforenings klubbsider fra SEILmagasinet i kronologisk rekkefølge. Klikk for å lese som PDF.

Stavanger 2019-1

Les som PDF

Stavanger 2018-6

Les som PDF

Stavanger 2018-2

Les som PDF

Stavanger 2017-3

Les som PDF

Stavanger 2017-2

Les som PDF

Stavanger 2017-1

Les som PDF

Stavanger 2016-9

Les som PDF

Stavanger 2016-6

Les som PDF

Stavanger 2016-3

Les som PDF

Stavanger 2016-1

Les som PDF

Stavanger 2015-7

Les som PDF

Stavanger 2015-5

Les som PDF

Stavanger 2015-4

Les som PDF

Stavanger 2015-3

Les som PDF

Stavanger 2015-2

Les som PDF

Stavanger 2015-1

Les som PDF

Gå til toppen